Kriminalvården logotyp

Natur och miljö

Tulpaner
Tulpaner

Vill du beställa blommor och växter och samtidigt bidra till den återfallsförebyggande verksamheten?

KRAV-märkt och ekologiskt jordbruk

På anstalterna i Svartsjö (utanför Stockholm), Rödjan (utanför Mariestad) och Sörbyn (utanför Umeå) utförs växtodling och kött- och avelsproduktion.
På dessa anstalter har vi befintliga långtidskontrakt med olika slakterier och mejeriproducenter och kan i dagsläget inte ta oss an fler.

Handelsträdgård i Tygelsjö

I Tygelsjö, söder om Malmö, finns en handelsträdgård som består av 6000 kvm växthusyta. Här drivs bland annat tulpanlökar upp och pelargoner, sommarblommor och prydnadsväxter odlas. Här får klienterna vara delaktiga i det dagliga arbetet och projekt utförs där de intagna får komma med egna idéer och tankar.

Letar du efter en leverantör av blommor och växter? Kontakta oss!

Handelsträdgården är även öppen för allmänheten. Här hittar du mer info!

Samarbeta med KrimProd!

Genom ökat engagemang och intresse från de intagna minskar risken för återfall i brott efter frigivningen. Den dagliga verksamheten bidrar till att klienterna får en meningsfull sysselsättning, samtidigt som den ger dem nya färdigheter och kunskaper som de kan ta med sig efter frigivningen.

Vill du vara med och bidra till det återfallsförebyggande arbetet? Besök vår handelsträdgård eller hör av dig till oss med dina behov och önskemål!

Kontakt Natur och miljö

Region Nord

Region Stockholm

Region Syd

Region Väst