Kriminalvården logotyp

Köpvillkor - så handlar du hos KrimProd

Krimprod.se drivs av Kriminalvården. På vår hemsida kan du beställa varor som producerats på Kriminalvårdens olika anstalter. Nedanstående köpvillkor är tillämpliga när du beställer varor online på krimprod.se.

Vem kan beställa?

Krimprod.se säljer varor via Internet till myndiga privatpersoner, företag, föreningar och kommuner.

Hur beställer man?

Du gör en beställningsförfrågan genom att använda vårt kontaktformulär. För privatpersoner är inte beställningen bekräftad förrän den är betald i sin helhet.

Vad kostar frakten?

KrimProd har upphandlade avtal med fraktbolag. Fraktkostnaden beräknas efter vikt och leveransadress. När du gjort en beställningsförfrågan återkommer vi alltid till dig med exakt information om aktuell fraktkostnad.

Skickar ni utomlands?

Vi kan även ombesörja frakt utomlands. Skicka en beställningsförfrågan så återkommer vi med information om aktuell fraktkostnad.

Vilken leveranstid kan jag räkna med?

Leveranstiden varierar beroende på beställd produkt. Vissa produkter lagerhålls ej, utan tillverkas på beställning. När du skickar in en beställningsförfrågan återkommer vi till dig med information om beräknad leveranstid.

Hur sker leveransen?

Leveransen sker med fraktbolag. Större kollin levereras till tomtgräns (privatpersoner) och mindre produkter kan hämtas upp hos serviceombud/servicepoint, detta aviseras till privatpersoner via mail elller sms. Vi meddelar dig vad som gäller för din beställning.

Kan man hämta upp varan själv?

Om du beställt en produkt som är producerad på en anstalt nära dig så kan du hämta upp den själv. Kontakta oss så hjälper vi dig!

Hur sker betalning?

Betalning sker via faktura. Företag betalar mot 30 dagar faktura. För privatpersoner ska fakturan vara betald innan leverans kan ske.
Beställer du som privatperson skickar vi fakturan via email och varan skall vara förskottbetald. Företag får sin faktura per post (till separat fakturaadress om detta angetts vid beställningstillfället).

Hur fungerar returrätt/ångerrätt/reklamation?

Vi hänvisar till Konsumentköplagen (1990:932) för privatpersoner samt Köplagen (90:931) för företag.

Returrätt: Du har returrätt enligt gällande köplagar. Vid retur står kunden själv för fraktkostnaden.
Ångerrätt: Du har enligt Distansköplagen rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar från det att du tagit emot varan. Ångerrätt gäller dock inte för specialtillverkade varor.
Reklamation: Om du inte skulle vara nöjd med din vara ber vi dig kontakta oss.

Pris

Alla priser på vår hemsida är inklusive moms. Organisationer får faktura där priset anges exklusive moms.